ARS Nobilis logo mobile

3 Belgische beurzen in 2024

Intro

Dit jaar vinden er in België wel 3 verschillende vakbeurzen plaats! Elk initiatief gaat door op een andere locatie en biedt een heel eigen aanbod. Beslist de moeite om een kijkje te gaan nemen!

De Goudsmid Marktplaats Ontmoetingsdag, in Antwerpen

Na een succesvolle eerste editie in januari 2023, vindt dit netwerkevent dit jaar voor een tweede keer plaats. Ditmaal op zondag 16 juni.

Enkele jaren geleden heeft Elkan Wijnberg de facebookgroep ‘De Goudsmid Marktplaats’ opgericht. In korte tijd is deze groep uitgegroeid tot een ware community van meer dan 4000 professionals in de juwelenwereld, van juweliers, goud -en zilversmeden en andere juweelambachten tot kunstenaars, afkomstig van Vlaanderen en Nederland! De community omvat zowel studenten, als beginnende en ervaren vakmensen, medewerkers van zilver- en juwelenmusea en gepensioneerden. Ook ditmaal organiseert Elkan deze ontmoetingsdag in samenwerking met de Antwerpse Diamantbeurs, om de leden van ‘De Goudsmid Marktplaats’ te laten samenkomen en in hoogsteigen persoon te laten kennismaken met elkaar en met leveranciers, dienstverleners, federaties, experten en onderwijsinstellingen uit de sector.

Naast een laagdrempelige, commerciële handelsbeurs wordt er ook ingezet op een maximum aan kennisoverdracht met behulp van een rijkgevuld aanbod aan lezingen en workshops. Daarnaast worden er ook nog paneldiscussies, interviews en praktijkworkshops georganiseerd, dat alles verspreid over 4 zalen. De toegang voor bezoekers en deelnemende opleidingen/verenigingen is gratis en wordt gefinancierd met de opbrengsten van de handelsbeurs. Een goed doel krijgt ook ruimte voor presentatie: vorig jaar leverde dit een mooie € 2.000 op. 

Dit netwerkmoment vindt plaats op zondag 16 juni van 10u00 tot 17u00, in de Grote Zaal, Beurs voor Diamanthandel, Antwerpen. Als je er graag bij wil zijn als bezoeker, maak jezelf dan eerst lid van de facebookgroep en registreer je als bezoeker. (De Goudsmid Marktplaats Ontmoetingsdag is een besloten evenement, waarbij enkel leden van de Facebookgroep toegang krijgen tot de locatie.)

GEM D’OR, in Waver

Gem d’Or ging vorig jaar voor het eerst van start dankzij een aantal geëngageerde exposanten en is nu aan haar tweede editie toe. Dit jaar gaat de beurs door op zondag OT en maandag 02 september, opnieuw in La Sucrerie te Waver. Een nationaal beursevent voor de sector en voor de juwelier, uitgebreid met een aantal buitenlandse firma’s. Enkele tientallen geëngageerde exposanten verzamelen zich daar om u de mogelijkheid te geven elkaar opnieuw te ontmoeten, nieuwe contacten te leggen en de nieuwste collecties te ontdekken. Dit alles in een subliem kader, waarbij de perfecte catering en open bar bijdragen tot de beleving. Kom op 1 en 2 september het verrassend veelzijdige aanbod ontdekken en laat u inspireren door de nieuwste collecties.

Voor contact en registratie: www.gemdor.be

ORODIA, in Brussel

ORODIABXL is een nieuwe Belgische vakbeurs voor juweliers en vindt plaats op zondag 8 en maandag 9 september 2024 in het centrum van Brussel. In de iconische gebouwen van Tour & Taxis ontdekt u er op 3.000 m de nieuwe collecties van meer dan 100 nationale en internationale merken. Naast juwelen, horloges en edelstenen vindt u er ook beveiliging, gereedschap, winkelinrichting, … Als professioneel in de branche kan u de beurs gratis bezoeken. ’s Middags kan u er genieten van een heerlijk gratis buffet en een doorlopende open bar in samenwerking met Pommery.

Registratie is noodzakelijk en kan via www.orodia.be

Scroll naar boven