ARS Nobilis logo mobile

Veroordeling van juwelier Moens uit Oostakker

Intro

Ars Nobilis – de Belgische Federatie voor Juwelen en Uurwerken is erg geschrokken van de veroordeling van juwelier Moens voor uitgelokte doodslag.

Persbericht aangaande de veroordeling van juwelier Moens uit Oostakker

Brussel, 27.06.2023  –  Ars Nobilis – de Belgische Federatie voor Juwelen en Uurwerken is erg geschrokken van de veroordeling van juwelier Moens voor uitgelokte doodslag. Men mag niet vergeten dat de juwelier wel degelijk het slachtoffer is in deze zaak en dat de rollen lijken te worden omgedraaid door justitie.  Ars Nobilis verleent dan ook haar volledige morele steun aan de juwelier.

Ars Nobilis betreurt dit vonnis. Laat het duidelijk zijn dat Ars Nobilis als sectorfederatie haar leden zeker niet aanraadt om een wapenvergunning aan te vragen of het recht in eigen handen te nemen. Cowboy-activiteiten zijn aan onze sector niet besteed.
De beste verdediging blijft nog steeds een goede beveiliging en een adequate verzekering.

Maar als je, zoals in het geval van juwelier Moens, een volautomatisch wapen op het hoofd gedrukt krijgt terwijl je vader en zus ook in de winkel bedreigd worden, is het toch moeilijk te bevatten dat een rechter hier zelfs de onweerstaanbare drang niet bewezen vindt.

Ars Nobilis heeft in het verleden ook al aangegeven dat de sector zich niet genoeg gesteund voelt door politie, parket en rechterlijke macht. En dat er op verschillende niveaus strengere maatregelen vanwege de overheid nodig zijn.

Want de juwelier is in bijna alle gevallen de verliezer. En dat zou toch niet zo mogen zijn. 

Heb je vragen?
Contacteer ons:
Ars Nobilis secretariaat, T  0499/722 882, mail@arsnobilis.be

Scroll naar boven