ARS Nobilis logo mobile

Een terugblik op 2023

Intro

Ars Nobilis heeft het voorbije jaar niet stilgezeten. Een greep uit de verwezenlijkingen die de verschillende commissies in 2023 realiseerden.

Ars Nobilis heeft het voorbije jaar niet stilgezeten.

Een greep uit de verwezenlijkingen die de verschillende commissies in 2023 realiseerden.

De uitgave van de eerste Belgo Bijoux onder de vleugels van Ars Nobilis.

De beroepsfederatie kreeg de kans om de uitgave Belgo Bijoux over te nemen van uitgeverij Media Booster, die de jaargids 𝟮𝟱 𝗷𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗮𝗻𝗴 𝗵𝗮𝗱 𝘂𝗶𝘁𝗴𝗲𝗴𝗲𝘃𝗲𝗻.

De overname betekent een nieuwe start voor de welbekende jaargids. Een gids die heel wat juweliers op de toonbank hebben liggen om snel op te zoeken bij welke distributeur ze terecht kunnen voor een bepaald merk of herstelling. Een handige tool die ook in tijden van internet absoluut zijn praktisch nut bewijst.

Launch van de nieuwe Ars Nobilis website

Met grote opwinding kondigt Ars Nobilis de lancering aan van hun gloednieuwe website!

De verfrissende website is ontworpen met het oog op gebruiksgemak en efficiënte communicatie. Leden van Ars Nobilis moeten minder zoeken voor het verkrijgen van relevante informatie. Nieuwsberichten, aankondigingen en andere belangrijke updates worden nu vlot en direct gedeeld, waardoor de betrokkenheid binnen de gemeenschap wordt versterkt.

Communicatie via verschillende social media

Ars Nobilis geeft zijn sociale media een opfrisbeurt om sneller informatie te delen via Instagram, Facebook en LinkedIn. Met deze strategie wil Ars Nobilis zijn aanwezigheid versterken, betrokkenheid vergroten en zijn boodschap doelgericht overbrengen naar een breder publiek. 

Volgers kunnen uitkijken naar een frisse stroom van informatie en inspiratie op de platforms die het beste aansluiten bij hun interesses en voorkeuren.

De commissies organiseerden verschillende events, o.a. De prijs, Overlaten van je zaak, …

Ars Nobilis wil inzetten op het organiseren van interessante events en/of infoavonden.

Ook dit deden we in 2023...

  • Ars Nobilis ondersteunde verschillende leden met het oplossen van juridische vragen.
  • Ars Nobilis vertegenwoordigde juweliers en goudsmeden bij de onderhandelingen met het kabinet voor consumentenbescherming en AWDC voor de opmaak van de wetgeving over het precontractueel document over natuurlijke en synthetische diamant.
  • Ondersteuning van de opleiding uurwerkmakers via Syntra PXL. Ars Nobilis, bekend om zijn toewijding aan de kunst van juwelen- en horlogemaken, heeft zijn expertise en middelen gecombineerd met Syntra PXL om een opleiding van een topniveau te creëren. Dankzij de ondersteuning van Ars Nobilis kan de opleiding horlogemaker bij Syntra PXL versterkt worden en kunnen de studenten met professioneel materiaal aan de slag.
  • Ars Nobilis werkte samen met diverse Europese landen in EFJ.
  • Beginnende goudsmeden en ontwerpers kunnen met hun vragen over de meesterstempel, registratie bij het Waarborgkantoor, etc. terecht bij Ars Nobilis.

Via deze weg willen we dan ook onze bestuurders bedanken die op vrijwillige basis vorm geven aan Ars Nobilis. Ook u als lid, willen we bedanken voor uw steun aan de federatie. In 2024 gaan we verder op hetzelfde elan. Het blijft onze missie om u te informeren, te vertegenwoordigen en te beschermen.

Scroll naar boven