Waarom lid worden?

Karla Mertens, ontwerpster-goudsmid en juwelier in Leuven 

“Al meer dan 20 jaar ben ik lid van Ars Nobilis. Bij aanvang vroeg ik me eerlijk af of het de investering waard was. Als we er nu op terugkijken zijn we nog steeds overtuigd van onze keuze en zijn we blij dat we bij hen terechtkunnen met allerlei vragen. 

Als we als ondernemer een nieuwe stap zetten, welke ook, dan weten we waar we kunnen aankloppen. Of het nu gaat over logistieke informatie voor een beursbezoek of andere onderwerpen. Als slachtoffer van een ramkraak werden mijn medewerk(st)ers en ikzelf zeer goed ondersteund en geïnformeerd. Het geeft algemeen een vorm van zekerheid en vertrouwen.  Nog het meest interessant zijn de gesprekken onder collega’s op een verbindend event georganiseerd door Ars Nobilis. Dank je wel voor de inzet, jullie service is de euro’s meer dan waard.”

 
Stef Sabbe, zaakvoerder Beheyt bvba, Kortrijk

“Als bedrijf zijn wij lid van Ars Nobilis omdat het DE beroepsfederatie is van onze sector.

Zonder beroepsfederatie bestaat de mogelijkheid niet om onze sector te vertegenwoordigen en haar belangen te verdedigen. Zonder beroepsfederatie ‘bestaat’ onze sector niet.

Wij zijn en blijven daarom lid van Ars Nobilis, ook als appreciatie voor alle inspanningen die velen, dikwijls in de schaduw, binnen Ars Nobilis doen voor onze sector. Dit geldt op alle vlakken maar ook in domeinen die soms uit het oog verloren worden zoals alles rond sectorale CAO- onderhandelingen, het sectorpensioenfonds en het fonds van bestaanszekerheid van onze sector.

Als iedereen binnen de sector Ars Nobilis zou benaderen vanuit het standpunt “Wat kan ik doen voor de sector?” eerder dan “Wat kan de sector doen voor mij?” zouden we als beroepsfederatie nog een heel stuk sterker staan.”

  

Praktisch 

  • De member desk op het secretariaat is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10 tot 17 uur om te antwoorden op praktische vragen in verband met producten, contracten, wetgeving, enz. via 0499/722 882 en mail@arsnobilis.be
  • SOS-signalementen uit de sector worden verspreid bij een diefstal, inbraak of overval
  • Visibiliteit op de site www.arsnobilis.be in de verschillende leden-zones
  • Sector thema-avonden en workshops in de diverse regio’s in het voorjaar en het najaar, wat bovendien gerichte netwerking en samenwerking met collega’s mogelijk maakt
  • Interessante contracten en ondersteuning om producten en winkel, bedrijf of atelier ‘in the picture’ te plaatsen

Bijdrage

Het lidgeld van de B.F.J.U.-ARS NOBILIS verschilt naargelang het beroep binnen de sector en de ledenvoordelen die hierbij horen. Voor meer informatie en inschrijving neemt u contact op via mail@arsnobilis.be, telefonisch via 0499/722 882 of registreert u zich hier. Het lidgeld is 100% fiscaal aftrekbaar (Art. 49 W.I.B.) en vrijgesteld van BTW.

 Young Brilliance

Zeswekelijks komen een 20-tal enthousiaste jongeren uit de sector samen, uit liefde voor het vak en om kennis te delen met elkaar, want samen staan we sterker! De problemen die zich voordoen aankaarten door elkaar beter te kennen en de situatie van de sector beetje bij beetje beter maken, op alle niveaus, staan hierbij centraal.

FBZ

Het Fonds voor Bestaanszekerheid van de sector onderhandelt om de twee jaar de specifieke CAO-onderhandelingen voor het Paritair SubComité Edele Metalen, het PSC 147.03.