IJGC, de ‘prijsvechter’ onder de certificeerders

Als oprichter van Adin Antique Jewellery in Antwerpen is Elkan Wijnberg zich al lang bewust van de noodzaak voor handelaars om te kunnen beschikken over een onafhankelijke, deskundige certificering voor alle edelstenen, diamanten, juwelen of horloges die ze willen verkopen.

Geïnspireerd door het businessmodel van de budget-luchtvaartmaatschappijen, heeft hij een bedrijf opgezet voor budgetcertificering van uitsluitend kleurstenen dat alle essentiële aspecten van certificering – zoals veiligheid, betrouwbaarheid, beveiliging en expertise – tegen de laagst mogelijke prijs aanbiedt. Met dezelfde basisdienst: de authenticatie van een artikel door een onafhankelijke expert. Het team van experts bestaat uit Elkan Wijnberg en Eddy Vleeschdrager .

 IJGC streeft naar transparante communicatie met de klanten. Klanten weten exact welke items in aanmerking komen voor budgetcertificering dank zij de Gem Acceptance Table ( https://www.ijgc-worldwide.com/index.htm#Acc-Table) en hoeveel het onderzoek van elk item zal kosten. Het lab werkt met een systeem van twee vaste prijzen, een forfait van € 25 of € 35, afhankelijk van de ingediende steen. Daarvoor krijg je een e-certificate online en een verzegelde, beveiligde verpakking van het item. 

Optionele extra’s kunnen afzonderlijk worden aangekocht, in de vorm van een ‘digitaal pakket’ dat bestaat uit verschillende foto’s van de edelsteen, het verzegeld doosje en het certificaat, plus een bewerkbaar tekstbestand met de certificaatinformatie..

Klanten-handelaars die voor het eerst van de IJGC-diensten gebruik maken, krijgen het digitaal pakket gratis aangeboden voor alle stenen die ze die eerste maal laten certificeren. 

 Voor alle informatie: www.ijgc-worldwide.com