Duurzaam goud op de Belgische markt.

 

Sinds het begin van dit jaar is Argentor Essayeurs, als eerste bedrijf in België, gestart met de verkoop aan de sector van duurzaam goud voor het vervaardigen van juwelen. Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van de klanten-goudsmeden en -ateliers die zelf vaak de vraag krijgen van de consument én uit persoonlijke overtuiging. Het product werd, toepasselijk, ‘Green Gold’ genoemd.

Geaccrediteerd door de Koninklijke Belgische Munt sinds 1987, is Argentor al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in de analyse, verwerking en trading van edelmetalen. Vooral goud, maar ook zilver, platina en palladium worden verwerkt en verhandeld. Terugwinning en raffinage – recyclage dus – van edele metalen van professionelen is hun core-business 

De verkoop van duurzaam goud is een logisch vervolg op deze activiteiten. “Goud mijnen is vaak een vervuilende zaak met wereldwijde kwikpollutie tot gevolg. De goudmijnbouw is in veel gevallen zeer destructief en vernietigt complete ecosystemen: water raakt vervuild, vissen raken vergiftigd, de gezondheid van de lokale bevolking is in gevaar, … Argentor probeert met het aanbieden van Green Gold zijn steentje bij te dragen.”verduidelijkt Gianni Proost, General Manager van Argentor Essayeurs.

 

GREEN GOLD en z’n producten

Voor de verkoop van duurzaam goud werkt Argentor samen met het Zwitserse Valcambi. Zij bieden het product Green Gold aan, een edelmetaalproduct van topkwaliteit waarvan de oorsprong volledig gedocumenteerd en onafhankelijk gevalideerd is. Het is uitsluitend afkomstig van mijnen die voldoen aan de strengste normen op het gebied van milieubeheer, gezondheid en veiligheid, en de mensenrechten van de werknemers. 

Argentor lanceert op de Belgische markt de Valcambi Green Gold producten in de vorm van staven fijn goud (999,9 zuiverheid) uit een strip geslagen, de ‘minted bars’. De aangeboden gewichten zijn 2.5gr, 5gr, 10gr, 20gr, 1Oz, 50gr en 100gr. Green Gold aankopen in korrels (grenailles/granulaat) kan ook, maar uitsluitend in hoeveelheden van 5 kg.

Voor meer informatie: Argentor Essayeurs, T: 03 303 72 72, www.argentorshop.be